Diversen: Beplanting

Beschrijving

Eén van de belangrijkste aspecten van een ontwerp is beplanting. Planten bepalen immers voor een groot deel de stijl en sfeer en van uw tuin. Door combinaties van ingetogen plantsoorten als siergrassen, hortensia’s of lavendel accentueren we bijvoorbeeld de strakke lijnen en rust in de tuin. Ook kunnen we de rechte lijnen van een moderne tuin juist onderbreken door kleurrijke, losse beplanting – met een speels en eigenzinnig resultaat.

Begroeiing in alle seizoenen
U kunt in uw tuin gedurende het hele jaar afwisselende sferen creëren door te kiezen voor borders met vaste planten met opeenvolgende bloeiperiodes, of bloemen die, ondanks dat ze uitgebloeid zijn, ook in de winter een kenmerkende schoonheid bezitten. Denk aan de verdorde bloemen van een hortensia of aan de prachtig bevroren bladeren en aren van siergrassen. Steeds weer andere kleuren, steeds weer andere vormen: zo is uw tuin elk seizoen een nieuwe beleving.

Een groene basis
Liever wat meer continuïteit erbij? Bij het maken van een beplantingsplan zorgen we voor een ‘groene’ basis die het hele jaar een frisse blik waarborgt. Denk bijvoorbeeld aan groenblijvende taxushagen en buxusvormen, maar ook aan groepen van heesters en met klimop begroeide schuttingen.