Ontwerp

Bent u op zoek naar een bijzondere tuin die appelleert aan alle zintuigen? Bij Gardez Tuinen vindt u geen doorsnee ontwerpen, maar nieuwe, verrassende en doordachte plannen die nèt dat beetje extra ambiance bieden. “Bij een goed ontwerp is de tuin een verlengstuk van de woning en is hij in harmonie met de omgeving”, vertelt Ivo.

“Woning en tuin horen bij elkaar; wanneer je dit principe aanhoudt ontstaan de beste ontwerpen.”

3d-ontwerp-2
Uw eigen wensen staan voorop
In het ontwerp staan uw eigen wensen voorop: daarom gaan we bij het maken van een ontwerp eerst uitvoerig met u in gesprek om uw ideeën nauwkeurig op papier te zetten. Aan de hand van foto’s en tuinmodellen geven we u een indruk van onze ideeën en stijl. Hierna meten we de tuin op, inventariseren de huidige beplanting en verharding voor eventueel hergebruik en maken foto’s van tuin en omgeving. Dit alles om achter de tekentafel niets over het hoofd te zien en een tuinontwerp te maken dat aan al uw wensen voldoet. Daarbij houden we rekening met belangrijke kenmerken van uw tuin, zoals de hoeveelheid zon en schaduw op bepaalde plaatsen, de aanwezigheid van (grote) bomen, eventuele inkijk en natuurlijk uw gezinssituatie.

ontwerp-3Naar een definitief ontwerp
Wanneer we ons voorlopige ontwerp presenteren en zonodig verduidelijken, zijn kleine aanpassingen altijd mogelijk. Bij het definitieve ontwerp kunnen we indien gewenst een offerte maken waarin de verschillende onderdelen van de tuin uitgesplitst zijn (bijvoorbeeld het grondwerk, de verharding, een vijver en beplanting). Het maken van een tuinontwerp is niet kosteloos: u bent en blijft in het bezit van een degelijk tuinontwerp op schaal en in kleur. U kunt nog altijd beslissen wie de uitvoering ervan doet. Als Gardez Tuinen de aanleg mag verzorgen, zullen de kosten van het ontwerp niet in rekening worden gebracht: de ontwerpkosten worden dan verrekend met de aanlegkosten. Wij geven u uiteraard vooraf een indicatie van de ontwerpkosten. Een gedegen beplantingsplan of 3D schetsen behoren ook tot de mogelijkheden.

 

Bekijk meer voorbeelden van onze ontwerpen in de Portfolio.